פריחה, סדנא וחומוס גם
ברשומה הקודמת סיפרתי לכם על אפשרויות טיול באזור מנשה בלבד.
הפעם, ארחיב מעט את האזור ואוסיף ואמליץ גם על סביבתו. הגבולות הרי שקופים ועבירים, ונכון לרגע כתיבת שורות אלה, אין צורך בהצגת מסמכי מעבר בין מועצה אזורית זו לאחרת ואפילו (עדיין) מותר, לתור את הארץ בשבתות ובחגים. בסופה של הרשומה המאוחדת (ברח לי, נו) תוכלו למצוא חומוס!
פתאום נפל עלינו אביב
אחרי שבשנה הקודמת, סגרו אותו מפנינו ואותנו מלחוות את יפי תארו, בזו השנה העניקו לנו ברוחב לב (צפוי או לא) את האפשרות לחגוג אותו במלוא הדרו.
♦ צאו להצביע בקלפי ואז צאו להצביע ברגליים ♦
העונה שבין החורף לקיץ, נקראת גם עונת הקציר. אך טבעי הוא אם כך שאפצח, עם בוא האביב, בטיול ביישוב הנושא את שמה.
קציר
הישוב קציר שבתחום שיפוטה של המועצה האזורית מנשה, משתרע לו להנאתו, 400 מטר מעל פני הים, על רכס אמיר שבחלקו הדרום-מזרחי של הכרמל. הגבעות המזרחיות של וואדי ערה.
"קציר הוקמה בשנת 1982, כחלק מתוכנית "הכוכבים " של אריאל שרון, והיוותה את המיצפה הדרומי ביותר בתוכנית. הישוב נוסד על ידי גרעין התיישבות של התאחדות האיכרים, בסיועה של מחלקת ההתיישבות של הסוכנות היהודית. הגוף המרכז והאחראי על כלל הפעילות המוניציפאלית של הישוב, הינו הוועד המקומי, שנבחר על ידי כלל התושבים בקציר."
אתר הבית של קציר
משעולים בקציר
מסלולי טיול והליכה, בתוך חורש טבעי, שהוכשרו במטרה לקרב את תושבי קציר לטבע שבסביבתם הקרובה וליצור חיבור לטבע לצד לימוד והכרת סביבתם. אנחנו שבים אל התועלת המרשימה והמאחדת ש ביערות הקהילתיים. חברי הוועד המקומי "משעו"ל קציר" יחד עם חבורת מתנדבים פילסו וסימנו מספר מסלולים ובתוכם הכוונה לפעילויות מגבשות שונות בטבע. אחד מהם הוא משעול הציפור
משעול הציפור
התחלנו ב-"החצר של דור" מקום כינוסם של שבט הצופים "אלומות" בקציר.
לאורך המשעול תוכלו להרגיש את היצירתיות המתפרצת של התושבים, ולפגוש מרכיבים הקשורים ברוח, כמו שבשבות ופעמוני רוח שהוקמו על ידי פעמוני ירושלים יחד עם אומני קציר. ממצפור דור –משקיפים על הסביבה, וכמובן שפרחי בר וסלעים לרוב – על כל שעל.
חכמת המעגל בקציר
זכינו לסדנא קצרצרה שאפשרה לנו לראות איך מעגל אנשים אחד, יכול לפתח עושר גדול ומגוון של מנדלות, כשכל אחד תורם את תרומתו. או כמו שאמרה טלי "מנדלה אחת שווה אלף מילים".
למי, מה וכמה
מתאים למשפחות, לגיבוש צוותים, לימי הולדת מקוריים, ולקבוצות המטיילות באזור.
ביקור וסיור בן כשעה וחצי
כולל כיבוד קל:-
25 ₪ לאדם
*מינימום 530 ש"ח לקבוצה.
350 ₪ לקבוצות עד 8 משתתפים
סדנת מנדלות חווייתית
כארבע שעות של התנסות במגוון טכניקות כולל תוצר סופי משותף
לקבוצה בת עד 15 משתתפים ומשתתפות – 1200 ₪
עד 5 משתתפים 900 ₪
לפרטים נוספים:- 050-2616877
תודות ל:-
מירב טלמור קשי – שהזמינה אותי לסיור ל טל רז מעמותת מרבד ירוק שהדריכה
ול מועצה אזורית מנשה
אלוני יצחק שמורת טבע
מערבית לכפר הנוער אלוני יצחק, בין גבעת עדה לכפר גליקסון, נמצאת שמורת טבע מקסימה וייחודית. עצי אלון מסוגים שונים, עצי ליבנה, כמו גם שפע מטפסים שיוצרים סבך מרשים ומאתגר. עם פרוץ האביב תוכלו לראות שם רקפות, דרדר כחול, נוריות ,כלניות, פרגים ועוד. יש האומרים שניתן למצוא שם גם סחלבים, ובן חצב יקינתוני, אבל אותם לא זכינו לראות.
ממש מעבר לפינה
לא בתחומי המועצה האזורית מנשה, אך במרחק נסיעה קצרצר
פארק טבע רמת הנדיב - עין צור
בין זכרון יעקב לבנימינה משתרעת לתפארת מערכת גנים ולצדה פארק טבע לזכרו של הברון רוטשילד, שהוא ורעייתו קבורים בגניה. רמת הנדיב.
דמותו של הברון רוטשילד שזורה לאורך רבות מרשומות הבלוג כיזם וכמוציא רעיונות לפועל.
קיימות, יזמות, אקולוגיה
אמנם, מדובר על שטח פרטי בהחלט ועל כן לא העניקו למקום כותרות כמו "פארק קהילתי" או "תיירות אקולוגית", אך המקום בהחלט מתקיים בגאון תחת שתי הכותרות הנהדרות.
רמת הנדיב, משמשת כמקום מפגש בין האדם לסביבה. מנהלי האתר משקיעים זמן, מחשבה ומחקרים מעמיקים סביב מערכת הגומלין שבין האדם לטבע ולסביבה.
תוך חיזוק הקשר עם הקהילה, באמצעות פעילויות חינוכיות שונות, הם משתפים ומקרבים את קהל המבקרים לנושא. הם יצרו שותפות לקיימות אזורית שאחת מפעילויותיה מיזמים קהילתיים שונים כדי לחבר בין אנשים לאנשים ואנשים אל הטבע. הפעם אספר לכם על חלק אחד מהפארק בן 4500 הדונמים.
פארק הטבע – שביל המעיין (בקטנה)
מסלולי טיול מעגליים ברמות קושי שונות הוכשרו בתחומי פארק הטבע. הם עוברים בים של פריחה מיוחדת במינה, אתרי ארכיאולוגיה מרתקים ומעיין. גם שביל ישראל, חוצה את רמת הנדיב. לשרותכם מפת השבילים מתוך אתר רמת הנדיב
את הטיול הקליל שלנו התחלנו מבנימינה מחניית בית הספר אורט. ליד הספינה שאסור לעלות עליה אבל אז מה….?
הידסנו לצד צמחיה מרתקת
עד שהגענו לפסיפס נהדר – "פסיפס המפגש".
ממנו המשכנו לכיוון המעיין. עברנו ליד בית גידול לח לקול קריאות הצפרדעים, שאמנם קידמו פנינו בברכה, אך את פרצופן לא הראו, והמשכנו לעבר מתחם משגע תוך שאנחנו חוצים פלג מים מפכה, על גשרון עץ מקסים.
בית מרחץ, בריכות אגירה, נקבת עין צור ששובבה את נפשנו ואת נפש הילדים שבמקום ועוד ועוד. את מה שראינו כולל הפרחים שפגשנו – אתן לכם להכיר בתמונות שצילמתי במקום.
אם תרצו לדעת יותר (אני ממליצה בחום) תכלו להוריד את דף ההסברים המרתק ולקחת אתכם.
מראות מקום
החלטנו להסתפק בנקודה האחת הזו.
בשנים האחרונות בכלל, ובשנה הזו בפרט, החלטנו לטייל בנחת. לטייל ולעכל את המראות.
אל כל אחד מהם נוכל תמיד לשוב וללקט עוד אל ילקוט הזיכרונות וההנאות.
נגישות
"בשטח הפארק היפה של רמת הנדיב ישנם מסלולי טיול מרהיבים.
בשיתוף פעולה עם חברת פראטרק אנו מציעים טיול נגיש עם כיסא גלגלים מיוחד המותאם לנסיעה בשטח הפארק.
לתכנון ותיאום טיול נגיש בשטח הפארק אנא צרו קשר עם אחראית הקיימת והנגישות: רחלי שוורץ-צחור – 053- 7525794" הנגישות בשטח רמת הנדיב
אוכל – קדימה אוכל
חומוס נפלא ושמן זית גם
סיפורו של משק 24
הקורונה תפסה את טל ורועי בטיול גדול במזרח.
הם הספיקו להיות חודשיים וחצי בהודו, בורמה וויטנאם ואז אז באה קורי.
הטיסות הלכו והתמעטו, המקומיים החלו מחמיצים פנים כלפי תיירים ובאמצע מרץ 2020,
רגע אחד לפני שקורי, בשיתוף עם חברי ועדת הקורונה המבולבלים הפכו פה סדרי עולם והביאו לכאוס מוחלט, הפסיקו את הטיול ושבו ארצה.
כמו רבים מתושבי הארץ הפצועה הזו, גם הם מצאו עצמם תרים אחר פתרונות לפרנסה נוספת. טל, מנהלת מועדון טניס בבנימינה גבעת עדה, שבמילותיה:- "הייתי קצת אלופת הארץ בנעוריי" ורועי איש הייטק – החליטו להפוך ענבים ליין.
מאחר ואין להם כרמי גפנים החליטו להפוך גרגרי חומוס ל…מעדן.
בדצמבר 2020 פתחו את החומוסיה הביתית שלהם לשעות ספורות בסופי השבוע.
חומוס באיסוף עצמי, אבל בשבתות יפות, תוכלו לשבת בחצר הבית, ממש בחיק הטבע.
מתי?
ביום ו' בין השעות 11:00-14:00 בשבת בין השעות 12:00-15:00
את סיפורו של מדע החומוס תוכלו לקרא במילותיו של רועי.
מה לי ולחומוס, בכלל?
אתם יודעים אני אוהבת טחינה, אבל אוריאל איש חומוס. משסח באוזניי שבאזור בו נטייל אפשר לאכול חומוס טרי תוצרת בית, החלטנו בזו הפעם, שלא לקחת אתנו מיני תרגימה ובליסה לעת רעב, אלא לשים מבטחינו בחומוס של משק 24. (תודו שאני טובת לב).
סיפור שלא קשור, אבל אולי כן, וחוצמזה זה הבלוג שלי והוא ברשותי!
לפני שנים רבות מאד, אי שם בראשית שנות ה 80 של המאה הקודמת (כן, אני עתיקה, תתמודדו) החליט אלוף נעוריי שלא ייתכן, כמעט על סף "לא חוקי" שאשת חיקו לא תאהב חומוס. שהוא חייב ללמד אותי טעמו של חומוס מה הוא.
תוך הידוס קליל ורומנטי ברחובות תל אביב, הפנה אותי ברכות אל תוך מסעדת פועלים מהוהה ומרוטה בחלקו של רחוב אלנבי הגולש אל הים.
שולחנות פורמייקה מקולפת באים בימים, שאין עליהם ולו גם רמז, שפעם ידעו ימים אחרים, ודלפק אחד קטן ועליו צמד דוודים ענקיים, שכמעט והסתירו את העומד מאחוריו.
אוריאל והנחבא אל הדוודים עשו "החלפות".
אוריאל נתן לו ממעותיו וההוא נתן לאוריאל צמד פיתות טריות, עמוסות חומוס ומלפפון חמוץ שלם ליד – ולא בא כטעם הזה אל פי.
שנים אחר כך, לא אהבתי חומוס. לא שלא שוכנעתי לטעום פה ושם, ניסיתי. אבל לא משנה איפה ואצל מי, שום מנת חומוס שטעמתי לא הגיעה בטעמה לאותו טעם החומוס שבאותה מסעדת פועלים.
אולי הסיפור כן קשור?
את החומוס של משק 24 אכלנו על שולחן עץ יפהפה, מעשה ידיו של רועי, בחצר קסומה ממש בפאתי גבעת עדה. שתי צלחות עמוסות בחומוס חם, שביצה פרוסה טובלת בו.
בזהירות המתבקשת טבלתי מזלג – והוצפתי בטעם של זכרון נפלא רחוק.
החומוס כל כך טעים, שאפילו אני עטתי עליו כעל מוצאת שלל רב.
אחרי ארבעה עשורים מוכנה הייתי להצהיר שוב, שיש דבר כזה "חומוס טעים".
וגם אז, זה רק כי המילים דלישס ודליקטס – הן לא בעברית.
שמן זית
משק 24 – שמן זית מגבעת עדה
טל ורועי מגדלים כרמי זיתים בגבעת עדה. הזיתים משלושה זנים: פישולין, קורטינה ומנזנילו. השמן מופק בבית הבד בכפר קרע. שמן זית אמיתי באיכות הכי גבוהה שיש. ויש פעמים בהן תוכלו לקנות שם גם זיתים תוצרת בית של רועי.
איך להגיע? ווייז כבר יודע.
לפוסט הזה יש 2 תגובות
יופי של פוסט ניני! עשית לי שחק לסיבוב השלמות באיזור הזה
🙂 תודה. יש המון מה לראות שם. שמחה מאד שאהבת